Slovenska organizacija za podzemne vode
Društvo slovenski komite mednarodnega združenja hidrogeologov - IAH

Predavanje o geotermalnih pojavih in rabi geotermalne energije na Novi Zelandiji

09/10/2018, Naravoslovnotehniška fakulteta Ljubljana, Aškrčeva 12, 1000 Ljubljana
Organizator: ERASMUS+ program, društvo SKIAH, EU projekt DARLINGe

V torek 9.10.2018 med 9:00 in 12:00 uro bo v okviru predmetov Hidrogeologija in Aplikativna hidrogeologija na Oddelku za geologijo Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani, na Aškerčevi 12, potekalo predavanje o geotermalnih pojavih in rabi geotermalne energije na Novi Zelandiji, ki ga bo izvedla dr. Juliet Newson iz Univerze v Reykjaviku (IS). Predavanje se bo odvijalo v predavalnici 210 v drugem nadstropju in bo potekalo v angleškem jeziku.

Predstavitev bo zajemala prikaz konceptualnih modelov nizko in visoko temperaturnih geotermalnih sistemov ter površinskih geotermalnih pojavov, izkušnje pridobivanja geotermalne energije na Novi Zelandiji ter prihodnje izzive, tako v izobraževanju kot industriji s tega področja v svetu.

Predavateljica dr. Juliet Newson je med leti 2007 in 2011 organizirala študij za podiplomski certifikat o tehnologiji rabe geotermalne energije na Univerzi v Aucklandu na Novi Zelandiji. Sodelovanje z univerzo je nadaljevala tudi za tem, ko je modelirala geotermalne rezervoarje za Contact Energy Ltd. Med leti 2010 in 2013 je bila članica upravnega odbora in vodja odbora za izobraževanje Mednarodnega geotermalnega zduženja (IGA), katerega predsednica je bila med leti 2014 in 2017. Zavzema se za enakost spolov in je zelo aktivna v svetovni skupini Ženske v geotermiji (WING). Od leta 2016 je direktorica Islandske šole o energiji Univerze v Reykjaviku (https://en.ru.is/ise).

Gostovanje predavateljice so omogočili: ERASMUS+ program, društvo SKIAH in EU projekt DARLINGe.

Vabljeni!